Blog's Menu

Recept: Goud Forel van de BBQ

By 2025-09-09 11:10:00

Recept: Gegrilde forel met Othmar Goud en groenten

⏱ Bereidingstijd: 20 minuten   | Moeilijkheid: makkelijk

De Grandhall BBQ doet hierbij het zware werk: in slechts 20 minuten staat er een gerecht op tafel dat zowel eenvoud als verfijning uitstraalt. Perfect voor een etentje met vrienden of familie, maar ook ideaal als je jezelf eens culinair wilt verwennen. Met verse forel, mediterrane kruiden en een scheutje Othmar Goud bier til je dit gerecht naar een hoger niveau.

Ingrediënten

  • 3 forellen (schoongemaakt)
  • 6 takjes rozemarijn
  • 3 limoenen, in plakjes
  • 1 courgette
  • 1 bosje bosui
  • 1 zakje gemixte sla
  • 2 afbakstokbroden
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 potje Provençaalse kruiden
  • 1 flesje Othmar Goud
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Grate Goods Allbrine (optioneel, voor extra sappigheid)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding
Wrijf de forellen in met olijfolie en een snufje zout. Vul de visklem van Grandhall met de forellen, plakjes limoen en takjes rozemarijn. Dit geeft een frisse, mediterrane basisgeur die straks prachtig samengaat met de grill.

2. Op de barbecue
Meng Provençaalse kruiden met olijfolie. Verhit de Grandhall G3 BBQ tot 220 °C en leg de forellen op het rooster. Zet de BBQ daarna op halfhoge stand en sluit de klep, zodat de vis mooi gaart in de warmte. Leg de afbakstokbroden op het bovenrek en bestrijk zowel brood als vis met de kruiden-olijfolie mix. Grill de forel circa 4 minuten per kant, met de klep dicht.
Tip: blus de vis tussendoor af met een scheutje Othmar Goud. Het bier karamelliseert licht en geeft een verfijnde, moutige toets.

3. Bijgerecht op de zijbrander
Zet de zijbrander op hoog en verwarm een scheut olijfolie in een Camp Chef skillet. Voeg cherrytomaatjes, bosui en courgette toe. Blus kort af met Othmar Goud en laat de hitte het bier verdampen, zodat er alleen de rijke smaak achterblijft. Werk af met wat kruiden-olijfolie, peper en zout. Let op: de skillet wordt gloeiend heet – dit is powercooking!

Serveren

Serveer de forelletjes met de gegrilde groenten, het warme knapperige brood en een frisse slamix. Zet een flesje Othmar Goud op tafel en je hebt een gerecht dat eenvoud, gezelligheid en smaak perfect samenbrengt.

Dit is geen doorsnee barbecuegerecht – dit is een zomerse klassieker die elke buitenavond naar een hoger niveau tilt. Met minimale moeite en maximaal resultaat verras je je gasten én jezelf.

#BBQverwarm&geniet